Sport

70 de milioane de euro și Legea Sportului

Bugetul Sportului pentru 2017 este mai mare față de 2016, când a fost an olimpic, a spus Marius Dunca, ministrul Tineretului și Sportului. Bugetul acestui segment are o creştere mică faţă de 2016. Dunca a declarat că în şedinţa de Guvern de săptămâna trecută, s-a înfiinţat Consiliul Naţional al Mişcării Sportive. În cadrul acestuia, se va dezbate și discuta despre Legea Sportului, se vor asculta părerile oamenilor de afaceri.
Ministrul a mai declarat că a avut discuţii cu federaţiile, cu direcţiile judeţene de tineret şi sport, cu cluburile care sunt în subordine, are o radiografie clară şi crede că echipa sa are responsabilitatea față de ce se va întâmpla în viitor. El vrea să găsescă o portiţă legală ca mediul de afaceri să vină în sprijinul sportului. Dunca vrea un moment zero, o lege clară a sportului, iar nou înființatul CNMS să regleze situația în toată țara. Acum, unele orașe finanțează echipele prin diferite modalități, iar altele au desființat echipe întregi! Este cazul Ploieștiului, unde toate formațiile de seniori au dispărut, indiferent din ce sport proveneau. Precizările ministrului Dunca îi dau speranțe directorului CSM Ploiești, Cezar Stoichiciu, că situația se va îndrepta.
El a declarat că, recent, a fost împreună cu viceprimarul Cristian Ganea la noul ministru al Tineretului şi Sportului:,, I-am prezentat toate problemele legate de modalităţile de plată a sportivilor, cu convenţii civile, cu PFA-uri şi se pare că a înţeles că aşa nu se mai poate. Trebuie să se schimbe cât mai rapid lucrurile, iar primii paşi făcuţi sunt îmbucurători. Sper să avem cât mai curând o lege a sportului care să precizeze clar modalitatea prin care sportivii pot fi remuneraţi, iar sportul va avea şanse să revină la nivelul din anii anteriori. Mă gândesc în primul rând ca la clubul nostru să reconstruim formațiile de seniori”- a mai spus oficialul clubului ploieștean.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co