Actualitate

A început sacrificarea porcilor

Ca în fiecare an înainte de Crăciun, gospodarii au început să sacrifice porci. Din carnea acestuia se pregătesc diverse preparate precum cârnați, tobă sau caltaboși.
Încă de la primele ore ale dimineții încep pregătirile pentru tăiere!
Urmează pârlirea și curățarea porcului, apoi tranșarea acestuia.
Totul se petrece foarte repede. Ghiță a fost deja secționat și împățit în ligheane…
Cel mai savuros moment al zilei este gata! Urmează tradiționala pomană a porcului.
Oamenii se strâng în jurul mesei, dar nu zăbovesc prea mult. Mai sunt multe preparate de făcut, iar timpul este scurt.
Preparatele precum șunca, caltaboșul, toba și cârnații vor fi gata până de sărbători și vor fi puse pe masa de Crăciun.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co