Economic

ANAF vrea să introducă formularul 700

Un nou formular tip declarație ar putea fi introdus de ANAF. Agenţia Naţională de Administrare Fiscală propune, printr-un proiect de ordin, aprobarea formularului 700 “Declaraţie de înregistrare/modificare a categoriilor de obligaţii fiscale declarative înscrise în vectorul fiscal”, prin care contribuabilii vor putea modifica pe internet categoriile de obligaţii fiscale declarative, care, potrivit legii, sunt înscrise în vectorul fiscal, cu excepţia solicitării de înregistrare în scopuri de TVA. Pentru înregistrarea/modificarea obligaţiilor declarative care formează vectorul fiscal nu se depun, odată cu declaraţia de menţiuni, documente justificative, se arată într-un comunicat al Fiscului.
Autoritățile vor ca Formularul 700 să fie utilizat de toate categoriile de contribuabili, exclusiv prin intermediul internetului.
Conform legislației în vigoare, modificările ulterioare ale datelor din declaraţia de înregistrare fiscală trebuie aduse la cunoştinţă organului fiscal central, în termen de 15 zile de la data producerii acestora, prin completarea şi depunerea unei declaraţii de menţiuni.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co