Actualitate

Biserica dintre munţi

Dintre toate satele româneşti, Trăisteni, din comuna Valea Doftanei, are unul dintre cele mai frumoase monumente religioase, cu o arhitectură deosebită. Încă de la intrarea în curtea bisericii, te întâmpină o alee de brazi, ce deschide apoi priveliştea, îţi arată biserica în toată splendoarea ei. De zeci de ani, acest loc este sufletul părintelui Ion Albu. Construcţia face, de mulţi ani, cinste acestui sat, ce încă mai păstrează din tradiţiile la care cei bătrâni ţin atât de mult. Pictura, în ciuda anilor care au trecut peste ea, arată încă foarte bine. Totodată un obiectiv turistic, biserica este vizitată de oameni de pretutindeni. Biserica cu hramul Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavril, are cu atât mai mare valoare cu cât adăposteşte portretul regelui Mihai. Părintele Ion Albu are trei băieţi, toţi aceştia preoţi: unul la Braşov, unul la Brebu şi celălalt la Tufeni. Biserica de aici este locul sfânt al credincioşilor din Trăisteni şi viaţa întreagă a preotului Albu…

3 Comments

3 Comments

 1. Loredana

  10 decembrie 2010 at 2:15 PM

  Felicitari preotului Albu pentru toata munca, devotamentul si cuvintele frumoase despre aceasta minunata biserica si oamenii satului. Sa-i dea Dumnezeu sanatate!

 2. Maria

  20 ianuarie 2011 at 12:21 AM

  Bine ca exista un preot ALBU cu caoul pe umeri, care isi face meseria. Domnul Albu de la Breaza…care se credea PREOT este o rusine pentru Valea Prahovei.
  Am inteles ca vor sa il inlocuiasca.
  Multumesc, Doamne!

 3. vrabioiu

  15 martie 2011 at 3:06 PM

  Preotul Albu de la Valea Doftanei sa nu mai ceara bani la oameni. Sa-i fie rusine.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co