Actualitate

Ceremonie regală la Sinaia

Ceremonie regală la Sinaia! Principesa Moştenitoare Margareta l-a avut ca invitat la Castelul Peleş pe primul preşedinte democrat al Lituaniei, Vytautas Landsbergis. Acesta a fost decorat, în numele Majestăţii Sale Regelui Mihai I, cu Marea Cruce a Ordinului Coroana României. Seara s-a încheiat cu un dineu, iar la eveniment au luat parte atât preşedintele Senatului, cât şi Ministrul Educaţiei, dar şi fostul preşedinte al României, Emil Constantinescu.

În fastuosul Hol de Onoare al Castelului Peleş s-a desfăşurat ceremonia de decorare a fostului preşedinte lituanian Vytautas Landsbergis. Alteţa Sa Principesa Margareta Celui i-a conferit celui care de altfel reprezintă unul dintre simbolurile Lituaniei în lupta anticoministă, distincţia Marea Cruce a Ordinului Coroana României. Oaspeţii au fost apoi invitaţi să participe la dineul oferit de Principesa Margareta în Sufrageria de Stat.

Masa a fost decorată cu stil, cu farfurii suflate cu aur şi tacâmuri de argint, iar în meniu a fost inclusă la desert prăjitura lituaniană. Dineul din Sufrageria de Stat a Castelului Peleş a început cu un toast în cinstea oaspeţilor de seamnă din Lituania şi a durat o oră şi jumătate.

Vytautas Landsbergis a fost preşedinte al Lituaniei între 1990 şi 1992, a deţinut numeroase funcţii în aparatul de stat şi a avut un mandat de deputat în Parlamentul European. Acum este profesor la Conservatorul din Vilnius.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co