Sanatate

Concurs de Echipaje de Ambulanțe

Concursul Național de Echipaje de Ambulanțe a avut loc, în premieră, în județul Prahova, la finalul săptămânii trecute. În competiția ajunsă la cea de-a șaptea ediție, au intrat 24 de Servicii de Ambulanță Județene, 14 echipaje tip C2 și 21 echipaje B2.
În concurs, practic au fost create scenarii care au imitat situații reale unde intervin echipajele de urgenta. Concurentii au efectuat pe un manechin manevre de resuscitare și management avansat al căilor aeriene. Manechinul respectiv este unul de ultimă performanță, care poate fi controlat cu ajutorul unei tablete și care poate chiar sângera sau intra în stop cardio-respirator printr-un simplu click.
La eveniment a fost prezent și ministrul secretar de sat din cadrul MAI, Raed Arafat, care a vorbit despre problemele existente în sistemul medical de urgență.
Editia de anul acesta a Concursului Național de Echipaje de Ambulanță a fost organizată de Asociația pentru Sprijinul Ambulanței Prahova, în parteneriat cu Serviciul de Ambulanță Județean Prahova.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co