Economic

Controale pentru depistarea muncii nedeclarate

Angajatorii care nu respectă prevederile legale în materie financiar-fiscală și de legislația muncii, vor fi sancționați. Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova, împreună cu Direcția Regională Antifraudă Alexandria, a început controalele pentru combaterea formelor de fraudă fiscală, în ceea ce privește formele de muncă subdeclarată sau nedeclarată.
Situație în care angajatorul încheie contracte de muncă pe salariul minim garantat, cealaltă parte a remunerației nefiind fiscalizată.
Angajatorii care nu respectă prevederile legale în materie financiar-fiscală de legislație a muncii, riscă amenzi între 10.000 și 20.000 lei pentru fiecare persoană găsită în subordine care efectuează munca la negru. De asemenea, persoanele care lucrează fără carte de muncă, riscă amenzi între 500 și 1000 RON.
ITM Prahova a efectuat, în ultima perioadă, controale în ceea ce privește respectarea măsurilor care trebuiesc aplicate în aceste perioade cu temperaturi extreme, și care se referă la protecția persoanelor încadrate în munca.
Aici se încadrează asigurarea apei minerale, cei 2 litri de persoană pe schimb, asigurarea echipamentului individual de protecție și asigurarea de dușuri, acolo unde este posibil.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co