Economic

De azi, finanțare nerambursabilă pentru IMM-uri

De astăzi, firmele mici și mijlocii din România pot solicita ajutoare de până la 50.000 de lei, pentru realizarea de site-uri și aplicatii de promovare și participarea la targuri internaționale. Totul în cadrul programului Internaționalizare 2017, derulat de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, atenție, în baza criteriului ”primul venit- primul servit”.
Pentru perioada 2017-2020 este prevăzut un buget de 71 milioane de lei, din care suma alocată pentru acest an este de 5 milioane lei, iar înscrierile se fac până vineri 4 august, ora 20.00.
Alocația nerambursabilă va avea valoarea de cel mult 50.000 lei de beneficiar, sumă care poate reprezenta maximum 90% din valoarea cheltuielilor eligibile, fără TVA. Restul de 10% din cheltuielile eligibile plus TVA în întregime trebuie suportată de IMM-ul în cauză.
Înscrierile se pot face pe site-ul Ministerului pentru Mediul de Afaceri și tot acolo se pot obține informații exacte despre criterii, respectiv despre categoriile de firme care pot lua bani și care nu și despre activitățile ce pot fi acoperite cu această subvenție nerambursabilă.
De reținut faptul că în cazul în care o societate își desfășoară activitatea atât într-un sectoar acceptate cât și în unul exceptate de la programul Internaționalizare 2017, va primi finanțare pentru sectorul apt.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co