Invatamant

Granturi de 3500 de euro pentru liceeni

Veste bună pentru absolvenții care pe parcursul anilor de liceu au avut rezultate școlare deosebite. Executivul a stabilit că elevii care au obținut cel puțin o dată, pe perioada studiilor liceale, locurile 1, 2 sau 3 la olimpiadele internaționale sau naționale de științe și care sunt înmatriculați într-o instituție de învățământ superior din România începând cu anul universitar 2017-2018, pot primi granturi de cercetare prin programul destinat cercetării, dezvoltării și inovării „Grantul pentru tineri cercetători Regele Carol I”.
Mai exact, “Grantul se acordă fiecărui candidat înmatriculat într-o instituție de învățământ superior acreditată din România pe întreaga durată a studiilor universitare din ciclul 1 (licență) și, după caz, conform deciziei studentului, și din ciclul 2 (masterat) și are o valoare anuală stabilită în funcție de performanța obținută de fiecare candidat, de până la suma de 3.500 de euro.
Sumele vor fi asigurate de Ministerul Cercetării și Inovării în lei, la cursul stabilit de Banca Națională a României în data începerii anului universitar din anul respectiv, și vor fi plătite către instituția de învățământ superior la care este înmatriculat studentul. La rândul său, acesta va trebui să realizeze un raport științific cu privire la activitatea de cercetare desfășurată în cadrul grantului.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co