Actualitate

Înjuratul angajaților a atras amenda ITM

Societatea Unique Clothing SRL din Prahova, al cărei director şi-a umilit angajații înjurându-i, când aceștia și-au cerut drepturile salariale, a fost controlată și sancționată de autorități. Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova a aplicat o amendă de 10.500 după ce au fost constatate nereguli în domeniul securității și sănătății în muncă și al relațiilor de muncă. Inspectorii de muncă au dispus și o serie de măsuri care să fie remediate în perioada următoare. Printre acestea se numără:
– asigurarea de vestiare corespunzătoare separate lucrătorilor, pentru femei și bărbați,
– dotarea cu dispozitive de detectare a pierderilor de gaze,
– asigurarea unui climat corespunzător în spaţiul destinat mașinilor de călcat și al altor spații de lucru,
– asigurarea unei activități corespunzătoare în poziții ortostatice – așezat și în picioare pentru muncitori, conform principiilor ergonomice aplicabile la activitățile desfășurate la mașinile de cusut, respectiv la bancurile de lucru din zona intermediară fluxului de asamblare produse finite.
În domeniul relațiilor de muncă societatea a fost amendată pentru nerespectarea prevederilor legale referitoare la repausul săptămânal. De asemenea, s-a constatat că:
– angajatorul nu a evidențiat munca suplimentară prestată de salariați, fiind dispusă măsura obligatorie de remediere a neconformității dispuse,
– angajatorul nu a făcut dovada achitării drepturilor salariale pentru o parte dintre salariați faptă pentru care s-a dispus măsură de remediere.
ITM Prahova va supraveghe remedierea tuturor deficiențelor constatate.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co