Actualitate

Își puneau copiii la furat

Activități infracționale desfășurate cu exploatarea copiilor. De asta sunt suspectați membrii unei grupări căutați, astăzi, de oamenii legii. 25 de percheziții domiciliare au fost făcute în județele Prahova, Iași şi Bacău, de 140 de polițiști specializați în combaterea criminalității organizate. În paralel, polițiști din cadrul Direcției de Poliție Judiciară din Paris au desfășurat o acțiune de mare amploare pentru depistarea unor membri ai grupului infracțional. Vizate au fost aproximativ 120 de persoane pe teritoriul României și Franței din care peste 70 de minori, cu vârste între 10 – 13 ani, pentru a fi audiate.
Oamenii legii bănuiesc că membrii grupării și-ar fi exploatat proprii copii minori, determinându-i să comită furturi din buzunare, din genţi sau din incinta unor societăţi comerciale. Aceștia acționau mai ales în Paris, în statiile de autobuz, din mijloacele de transport în comun şi în magazile mari. Preferau portofele şi telefoanele scumpe care ulterior erau vândute uşor de părinţii lor.
Conform anchetatorilor, adulții stabileau programul de lucru, modul de acțiune, locurile unde se ascundeau bunurile furate pentru a fi ulterior recuperate. De asemenea, minorilor li se impuneau sume zilnice pe care ar fi trebuit să le aducă acasă în funcție de zona unde erau trimiși să fure. Se pare că toţi copiii erau mai întâi învățați să acționeze în țară, la Iaşi, apoi erau duși în Paris, în mai multe tabere.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co