Actualitate

ITM face campanie împotriva muncii la negru

Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova desfăşoară în această perioadă o acţiune de informare şi conştientizare cu scopul de diminua munca la negru. Instituția a organizat și organizează în continuare sesiuni de întruniri, la sediul inspectoratului, având ca temă ”Transfomarea muncii nedeclarate în muncă declarată“.
În plus, persoanele care prestează muncă nedeclarată nu pot beneficia de niciuna dintre formele de protecţie socială prevăzute de lege, au un loc de muncă nesigur, cu perspective pe termen scurt, fără posibilităţi de progres profesional, cu salarii mai mici decât cele de pe piaţa forţei de muncă și fără protecţie socială.
Acţiunea se adresează angajatorilor care activează în domeniile ce înregistrează o prevalenţă a muncii nedeclarate: construcţii, exploatarea şi industrializarea lemnului, alimentaţie publică, agricultură, industria textilă, micul comerţ, micii transportatori, panificaţie, industria alimentară şi prestările de servicii, precum şi grupurilor de persoane cu nivel de educaţie scăzut, respectiv persoanelor din zone izolate sau defavorizate, elevilor de liceu şi studenţilor.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co