Sport

Joacă la Euro și pentru Mondial

Voleibalistele României până în 18 ani știu cu cine vor avea de-a face la Campionatul European de Volei. Recent, a avut loc tragerea la sorţi a grupelor din cadrul turneului final al Campionatului European pentru cadete. România va face parte din grupa a II-a şi le va avea ca adversare pe reprezentativele din Serbia, Polonia, Grecia, Belarus şi Slovenia. Prima grupă, considerată de specialiști mai grea decât cea a româncelor, este formată din Olanda, Turcia, Bulgaria, Rusia, Germania şi Italia.
Primele două clasate din fiecare grupă vor obţine calificarea în semifinale, iar următoarele două formaţii vor continua lupta pentru locurile 5-8. Obiectivul echipei naţionale a României este clasarea pe unul din primele șase locuri ale competiției, programată în perioada 1-9 aprilie, la Arnhem, în Olanda. O asemenea clasare ar însemna o nouă performanţă pentru Ungureanu, Pașca și celelalte tricolore. Calificarea directă la Campionatul Mondial, programat în perioada 18-27 august, la Rosario și Santa Fe, în Argentina.
Naţionala României, antrenată de Istvan Bokor și Adrian Popescu, a obţinut biletele pentru Euro în urma seriei preliminare disputate la Ploieşti. Sala Sporturilor „Olimpia” a găzduit, în urmă cu o lună, turneul preliminar, la care fetele au reușit prima calificare din istorie la un Campionat European la această categorie de vârstă. Romănia a terminat pe locul secund în clasament, după ce a pierdut în fața Rusiei dar s-a impus categoric în fața selecționatelor din Portugalia şi Azerbaidjan.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co