Economic

Locuri de muncă în străinătate

Tot mai mulți prahoveni vor să lucreze în străinătate. Una dintre cele mai sigure metode de a-și găsi un loc de muncă este rețeaua Eures. Vorbim despre o rețea de cooperare între serviciile publice de ocupare europene care a fost creată pentru facilitarea liberei circulații a lucrătorilor în cadrul Spațiului European și Elvetia. În Prahova, totul se întâmplă prin Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă.
Și în județul Prahova va avea loc o astfel de selecție în luna martie. Un angajator din Danemarca scoate la consurs pentru români 150 de locuri la cules de mazăre.
Potrivit anunțului dat de angajatorul danez, programul de lucru va fi de 30-40 ore, 6 zile/saptamana. Plata muncii este în funcție de cantitatea culeasă, salariul fiind de 0.6 euro brut/kg la care se adaugă alocație de concediu.
În afară de posturile din Danemarca, prin rețeaua Eures, mai sunt scoase la concurs acum posturi în alte state, cum ar fi Germania, Marea Britanie, Portugalia sau Italia. Se caută muncitori pentru restaurante, ingineri software, electricieni, paznici, mecanici sau îngrijitori persoane la domiciliu. Lista completă poate fi consultată online pe site-ul eures.anofm.ro, dar și la sediul AJOFM Prahova din Ploiești.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co