Economic

Mai mulți angajați, salarii mai mari

Mai mulți angajați și câștiguri salariale mai mari în Prahova, la început de an. Cel puțin așa arată datele statistice din județul nostru. Potrivit acestora, efectivul salariaților din județul Prahova, la sfârşitul lunii ianuarie 2017 a fost de aproape 179.000 de persoane, în creştere cu peste 6.300 de persoane față de aceeași lună a anului trecut.
După câştigul salarial mediu net, Județul Prahova ocupă locul 9 în țară, după Municipiul Bucureşti și județele Ilfov, Cluj, Timiş, Sibiu, Braşov, Mureş şi Iaşi. Valoarea acestuia în ianuarie a fost de 2065 lei/salariat, mai mare cu 284 de lei față de luna ianuarie 2016. Câştiguri salariale peste media județului s-au înregistrat în ramura servicii şi comerț, iar sub media județului în industrie şi construcții şi în agricultură, silvicultură şi piscicultură.
Comparativ cu începutul anului trecut, județul Prahova stă mai bine și la nivelul ratei șomajului. Conform datelor statistice, numărul şomerilor înregistrați la Agenția Județeană de Ocuparea Forței de Muncă Prahova la sfârşitul lunii ianuarie 2017 a fost de aproximativ 12.200 de persoane, din care 4701 femei. Astfel, rata şomajului la sfârşitul lunii respective a fost de 4,1%, mai mică cu 0,2 puncte procentuale față de ianuarie 2016.
Într-un clasament descendent al județelor în funcție de nivelul atins de rata şomajului, județul Prahova se află pe locul 29, după județe ca Vaslui, Teleorman, Galați, Mehedinți, Dolj, Buzău sau Olt, cu o rată mai mare a șomajului.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co