Economic

Măsuri pentru stimularea forței de muncă

Guvernul a luat o serie de măsuri pentru stimularea forței de muncă. Luna aceasta au intrat în vigoare normele de aplicare ale unei ordonanțe de urgență care oferă beneficii atât pentru angajați, cât și pentru angajatori.
O altă măsură prevăzută este schimbarea cuantumului și a modalității de acordare a primei de încadrare în cazul șomerilor care se încadrează în muncă în altă localitate.
Și prima de instalare acordată șomerilor care se angajează în altă localitatea, însă la o distanță mai mare de 50 de kilometri de domiciliu, a suferit modificări. Aceasta se acordă în cuantum diferențiat, astfel:
Nu doar angajații vor avea beneficii, ci și angajatorii. Subvenții acordate acestora s-au schimbat. Angajatorii care încadrează în muncă, pe durată nedeterminată, absolvenți, șomeri de peste 45 de ani sau șomeri de lungă durată primesc lunar câte 900 de lei, pentru fiecare persoana angajată. Principala condiție este să-i mențină în muncă cel puțin 18 luni.
Subvențiile angajatorilor se acordă proporțional cu timpul efectiv lucrat de persoanele angajate, precum și pentru perioadele de concediu de odihnă.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co