Actualitate

Noi competențe pentru Inspecția Muncii

Aviz angajatorilor! Inspecția Muncii va avea noi competențe în activitatea de control în domeniul relațiilor de muncă, securității și sănătății în muncă. Acestea i-au fost acordate, astăzi, acestei instituții aflate în subordinea Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale, printr-un Regulament de organizare şi funcţionare aprobat de Guvern. Executivul dorește, astfel, “întărirea rolului acestei structuri, precum şi creșterea calității și eficienței actului de control”.
“Corelarea cu prevederile actelor normative care reglementează domeniul de competenţă al Inspecţiei Muncii, de nivel superior sau de acelaşi nivel, cu care se află în conexiune au determinat necesitatea redefinirii funcţiilor principale ale Inspecţiei Muncii, având în vedere prevederile Convenţiei nr. 81/1947 şi în acord cu triplul rol pe care instituţia îl îndeplineşte”, argumentează Executivul.
Conform datelor existente la nivelul autorităților centrale, în prima jumătate a anului Inspecţia Muncii a efectuat aproximativ 69.300 de controale pe linia securității şi sănătății în muncă, aplicând peste 53.600 de sancțiuni.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co