Actualitate

Nume de cod: ″LOKRUM″

Operaţiunea ″LOKRUM″, cooperare între polițiștii români și britanici pentru destructurarea unei rețele de trafic de persoane și proxenetism. Un grup infracţional organizat, profilat pe săvârşirea de infracţiuni de trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism, pe relaţia România – Marea Britanie a fost destructurat după un an de cercetări de anchetatorii români în cooperare cu cei din Londra.
Cetăţenii români recrutau tinere pe teritoriul României, pe care le transportau în Marea Britanie, unde, folosind metode extreme de constrângere fizică şi psihică, le exploatau sexual prin practicarea prostituţiei la Londra. Banii obţinuţi din aceste activităţi erau însuşiţi aproape în totalitate de suspecţi.
Potrivit anchetatorilor, membrii grupului au exploatat sexual nouă victime, patru dintre acestea, printre care şi o minoră, au fost identificate cu ocazia acţiunilor operative desfăşurate în Londra. Tuturor victimelor le-au fost asigurate măsuri de protecţie fizică, asistenţă medicală şi consiliere psihologică de către autorităţile române şi britanice.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co