Actualitate

Penitenciar de 1.000 de locuri, în Berceni

Supra-aglomerare în închisorile din țară! Și asta o spune Administrația Națională a Penitenciarelor care înregistrează, în prezent, un deficit de circa 7.500 locuri de cazare, mai precis aproximativ 26.500 deținuți pe 19.108 locuri. În acest scop, Ministerul Justiției a demarat procedurile pentru achiziționarea unui studiu de fezabilitate destinat construirii unui penitenciar în comuna Berceni. Aceste demersuri au intrat în vigoare la data de 31 august, printr-o hotărâre de Guvern.
Decizia vine după ce Curtea Europeană a Drepturilor Omului a pronunțat hotărârea-pilot în cauza Rezmiveș și alții împotriva Românie, în ceea ce privește condițiile de detenție din închisorile și centrele de reținere și arest preventiv din România.
Curtea Europeană a Drepturilor Omului a solicitat statului român ca, în termen de 6 luni de la data rămânerii definitive a hotărârii, să prezinte, în cooperare cu Comitetul de Miniștri ai Consiliului Europei, un calendar pentru punerea în aplicare a măsurilor care să soluționeze problema supra-aglomerării și îmbunătăţirea condițiilor de detenție.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co