Economic

Percheziții la Primăria Florești

Contracte fictive, servicii nerealizate dar plătite, ajutoare de urgență acordate fără documente justificative. Sunt acuzații aduse primarului din Florești, Eugen David de către polițiștii prahoveni. Mascații au descins, astăzi, în 29 de locații, 28 în Prahova și una în Brașov. Percheziții au fost la societăți comerciale, dar și la Primăria Florești și casa edilului. Cei vizați în acest dosar sunt acuzați de abuz în serviciu, evaziune fiscală și spălare de bani. Surse din rândul anchetatorilor spun că primarul a aprobat plăți de la bugetul local pentru societăți interpuse, pentru lucrări sau servicii fictive, societăți controlate de soția sa. Ulterior, o parte din bani ajungea de edil, susțin anchetatorii.

Tototdată, în perioada 2010 – 2015, bănuiții ar fi creat un circuit financiar fictiv în vederea reducerii bazei de impozitare a sumelor datorate bugetului de stat. În fapt, persoanele în cauză, prin intermediul mai multor societăți comerciale, ar fi efectuat operațiuni bancare constând în emiterea, înregistrarea și declararea la autoritățile fiscale de facturi, avize și borderouri, în care erau înscrise operațiuni comerciale care în realitate nu aveau loc. În martie, Eugen David a fost trimis în judecată de procurorii Secţiei de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti sub aspectul săvârşirii a 9 infracţiuni de conflict de interese.

Aboneaza-te la STIRI
4 Comments

4 Comments

 1. Tinca Bombonel

  13 iulie 2016 at 10:17 AM

  Astfel de percheziti ar trebui sa se faca aproape in toate primariile din tara sa se termine odata pt totdeuna cu abuzurile si coruptia Am ajuns de risul Europei

 2. Lupul Siguratic

  13 iulie 2016 at 8:28 PM

  fr frumos primar meriti toata atentiea care tea lasato aomeni saraci si plini de datori lla primarie si la stat

 3. Lupul Siguratic

  13 iulie 2016 at 9:00 PM

  da ca an moldova sunt fr multe furturi veniti an judetul galati sa vedeti cim se fura

 4. Viorica Stoica

  13 iulie 2016 at 10:08 PM

  ASA TREBUE MAI MULTE CONTROALE PESTE TOT

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co