Actualitate

Probă nouă la examenul pentru permis auto!?

Un hop în plus de trecut pentru persoanele care vor să obțină un permis de conducere auto. Autoritățile doresc să introducă o nouă probă la examen. Este vorba despre una în care fiecărui candidat să-i fie verificate cunoștințele medicale.
“În vederea obţinerii permisului de conducere, candidaţii au obligaţia de a efectua, pe parcursul activităţilor de pregătire teoretică şi practică, şi promova un curs de prim-ajutor în trafic”, se arată în propunerea legislativă pentru completarea art.23 din OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.
Proiectul este fundamentat pe statisticile conform cărora peste jumătate dintre decesele survenite în urma unor evenimente rutiere se produc în primele minute de la coliziune și pe numărul tot mai mare de accidente din țara noastră. Pentru a intra în vigoare, proiectul trebuie votat de parlamentari, în prezent aflându-se în faza de dezbatere în cadrul Senatului.
Astfel se dorește ca, pe viitor, conducătorii auto să poată interveni imediat prin acordare de prim-ajutor în cazul unor accidente. 16 state europene au deja introdusă această probă în examenul de obținere a permisului.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co