Administratie

„Şcoală după şcoală”… de anul viitor

Noi centre cu programul „Şcoală după şcoală” vor fi înfiinţate în Ploiești. După terminarea cursurilor, cu acordul în scris al părinților, elevii își vor putea face temele și vor desfășura activități extra-școlare sub îndrumarea cadrelor didactice, în spațiile disponibile din incinta unităților de învățământ. Finanțarea programului „Şcoală după şcoală”, provine din fonduri de la bugetul local, dar și din alte surse.
Programul se va adresa atât elevilor claselor l-IV cât și celor din clasele gimnaziale. Momentan, proiectul se află în stadiul de identificare a spaţiilor unde s-ar putea desfăşura acest program. Dar și de aici pot interveni o serie de impedimente.
Programul este foarte solicitat, în Ploiești, în special în familiile unde ambii părinţi au serviciu sau în cele monoparentale. De asemenea, introducerea lui ar putea diminua simţitor procentul abandonului școlar. În plus, în cadrul programului, elevii vor putea beneficia și de o masă caldă sau o gustare, la prânz, în sistem catering. Proiectul se va implementa, însă, abia de anul scolar viitor.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co