Administratie

Simplificarea accesului la fonduri UE

Guvernul României a modificat, prin Ordonanța de Urgență nr. 49/2017, mai multe acte normative, în scopul de a accelera absorbția de fonduri europene și de a facilita implementarea proiectelor pe infrastructura de transport și pe celelalte programe operaționale.
Una dintre prevederile Ordonanței vizează, posibilitatea acordării de prefinanțare pentru toate categoriile de cheltuieli eligibile, respectiv pentru toate proiectele implementate de autorități publice locale. O alta prevedere se referă la modificarea pragului de supracontractare. Aceasta are ca efect creșterea absorbției fondurilor europene.
Noile acte normative vizează și modificarea eliberării autorizațiilor de construire pentru proiectele de infrastructură de transport de interes national.
Rovana Plumb, ministru delegat pentru fonduri Europene, a declarant că până la data de 31 decembrie 2018 România trebuie să transmită Comisiei Europene aplicații de plată în valoare de minim 3.4 miliarde euro. Astfel, este necesară urgentarea măsurilor care să asigure condițiile recuperării întârzierilor înregistrate în absorbția fondurilor europene.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co