Invatamant

Studenții ar putea călători gratuit cu trenul

Mai multe drumuri acasă sau… mai multe vacanțe! Asta îi așteaptă pe toți studenții din România. Tinerii vor avea gratuitate la transportul feroviar pentru un număr nelimitat de călătorii, inclusiv pe perioada vacanțelor universitare și indiferent de operatorul feroviar, de la 1 februarie. Măsura a fost inclusă într-o Ordonanță de Urgență ce urmează să fie aprobată.
Acordarea gratuității pentru studenți pentru transportul feroviar este bine-venită. Noi am militat pentru a avea studenții facilități pentru transportul feroviar încă de acum 1 an de zile și e bine că acum lucrurile se concretizează. Avem această notă de urgență care spune că studenții vor circula gratis…, deocamdată, din păcare, reducerea nu se aplică, pentru că nu avem norme de aplicare.
Gratuitatea la transportul feroviar se acordă tuturor studenţilor înmatriculaţi la o formă de învăţământ cu frecvenţă, într-o instituţie de învăţământ superior acreditată din România, de stat sau privată. Tinerii pot fi înscrişi la programe de studii de la toate cele trei cicluri: licenţă, masterat, doctorat, indiferent de forma de finanţare a studiilor.
Sperăm că în cel mai scurt timp Ordonanța de Guverm să fie adoptată și sper din tot sufletul ca studenții să beneficieze de gratuitate, să nu fie un drept câștigat pe hârtie și care nu se aplică, cum e în momentul de față.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co