Actualitate

Tarife maximale neschimbate pentru elevii navetiști

Veste bună pentru elevii navetiști. Tarifele maximale la abonamente aplicate de transportatorii rutieri pentru anii școlari 2017-2018 și 2018-2019 sunt menținute la nivelul practicat pentru anul școlar încheiat în vară.
“Potrivit legislației în vigoare, elevii care sunt nevoiți să facă naveta pentru a ajunge la școală pe distanțe de până la 50 de kilometri pot beneficia de decontarea integrală a abonamentelor lor de transport rutier. Transportatorii au obligativitatea să respecte tarife maxime la stabilirea prețurilor acestor abonamente stabilite prin Hotărârea Guvernului nr. 863/2016, însă tarifele au fost valabile până la 1 septembrie 2017. Aceleași tarife maximale se vor aplica până la 1 septembrie 2019”, se arată într-un comunicat al Guvernului.
Tariful maxim aferent abonamentului de transport pentru elevii care fac naveta este de 3.48 de lei/km dus-întors fără TVA. Astfel, de exemplu, pentru o distanță de trei kilometri, tariful maxim fără TVA este de 10 lei, iar pentru o distanță de 50 de kilometri, tariful maxim este de 174 de lei.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co