Actualitate

Trenul Regal, un simbol neatins de vreme

Un fragment de istorie în sine, Trenul Regal s-a pus în mișcare cu ocazia Zilei Naționale a României. Alteţele Regale Principesa Moştenitoare Margareta şi Principele Radu, însoțiți de invitați printre care Alteța Sa Imperială și Regală Arhiducesa Maria Magdalena a Austriei, fiica Principesei Ileana a României, au călătorit spre Valea Prahovei pentru a porni de acolo spre Focșani.

Odată Trenul Regal ajuns în Gara Regală din Sinaia, primul care a coborât a fost principele Radu, apoi principesa Margareta. În aplauzele mai multor tineri, alteţele sale au mers pe covorul roşu, iar apoi au intrat în încăperea gării regale, unde au admirat o expoziție cu poze de epocă, a frumoasei garnituri.

Turiștii care au ținut să vadă trenul cu ochii lor au fost deosebit de încântați de sosirea cuplului princiar și s-au fotografiat cu garnitura regală.

Trenul regal a fost comandat de regele Ferdinand societății italiene Ernesto Breda din Milano. Vagoanele și locomotiva cu aburi au fost finalizate după moartea sa, în 1928. Garnitura originală, care se păstreaza și astăzi, este compusa dintr-un vagon-sufragerie, un dormitor regal cu baie complet utilată și trei cușete pentru însoțitorii demnitarilor. Finisajele interioarelor sunt prețioase, mobilierul și lambriurile din lemn nobil de trandafir, mahon și nuc. Scaunele și fotoliile, tapisate cu piele de Cordoba, corpurile de iluminat sunt manufacturate la Murano.

Pentru Ziua Naţională, Familia Regală a programat un circuit Ploiești-Buzău-Râmnicu Sărat-Focșani-București.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co