Actualitate

UE finanțează crearea unor zone cu WiFi gratuit

Autoritățile publice vor avea ocazia să acceseze fonduri europene pentru amenajarea unor puncte de acces gratuit la internet. Parlamentul European a adoptat o prevedere care va face disponibilă o schemă financiară UE pentru puncte locale de acces wifi la internet, gratuit și fără condiții discriminatorii, în spații publice de largă adresabilitate, precum biblioteci, administrații publice, spitale etc.. Fondurile vor fi utilizate într-un ”mod echilibrat din punct de vedere geografic” în peste 6000 de comunități din statele membre, urmând ca după demararea programului de finanțare să se aplice principiul ”primul venit, primul servit”.
Pentru a fi eligibile, entitățiile publice trebuie să poată acoperi costurile de operare pentru cel puțin trei ani și să ofere acces gratuit, ușor, precum și o conexiune sigură utilizatorilor. Fondurile UE pot fi utilizate doar dacă sunt excluse reclamele comerciale sau utilizarea datelor personale în scopuri comerciale.
Accesul public trebuie oferit în limbile relevante pentru respectivul stat membru și, în măsura posibilităților, în alte limbi oficiale ale instituțiilor UE. Conform oficialilor de la Bruxelles, inițiativa poartă denumirea de WiFi4EU și a fost lansată pentru a oferi posibilitatea fiecărui european să beneficieze de o conexiune wifi de bună calitate, indiferent de locul unde se află și cât câștigă.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co