Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

„Mita şi votul ilegal înseamnă închisoare”

De astăzi  a fost lansată campania de informare şi conştientizare a cetăţenilor cu privire la sancţiunile prevăzute de lege în cazul votului ilegal şi a mitei electorale,  „Mita şi votul ilegal înseamnă închisoare”, campanie desfăşurată de Ministerul Administraţiei şi Internelor până pe nouă iunie, în contextul alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale.

În acest sens , 25 de mii de afișe și pliante informative vor fi distribuite prahovenilor. De asemenea vor fi difuzate și două spoturi, realizate special in acest scop. La nivelul județului s-au constituit echipe de cercetare a evenimentelor asupra cărora există suspiciunea unor nereguli in timpul campaniei electorale, dar și echipe de interventie in cazul unor incidente.

Materialele au fost deja repartizate tuturor subunităţilor şi secţiilor rurale, urmând ca afişele să fie postate în cele mai aglomerate zone. Până acum, la Centrul Județean de Comunicare Prahova s-au primit șapte sesizari vizând distrugerea și deteriorarea unor afișe electorale, fapte care au fost sanctionate contravențional. Alte patru sesizari sunt în curs de verificări.

Pedepsele prevăzute de lege pentru mită electorală şi votul ilegal ajung până la cinci ani de închisoare.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co