Actualitate

25 octombrie – Ziua Armatei Române!

Aşa au început, la Câmpina, manifestările prilejuite de împlinirea 65 de ani de la momentul în care a fost eliberată partea de nord a Transilvaniei de către Armata Română. Ca în fiecare an, în centrul civic, lângă statuia eroului necunoscut au fost prezente persoane care nu vor să uite importanţa zilei de 25 octombrie. După cuvântul de deschidere al colonelului Cristian Pinţă, a urmat momentul în care primarul Horia Tiseanu a trecut prin faţa jandarmilor aliniaţi în parcul din centrul civic şi intonarea imnului de stat.
Apoi a urmat oficierea serviciului religios. Un sobor format din 8 preoţi au ţinut slujba de tedeum, o slujbă de mulţumire pentru binefacerile aduse asuprea neamului românesc de către Dumnezeu.

Penultima parte a manifestărilor a fost reprezentată de ceremonialul depunerii de coroane. Rând pe rând, reprezentanţi ai administraţiei locale, ai Unităţii de jandarmi, ai Şcolii de Poliţie Vasile Lascăr, elevi de la şcolile şi liceele câmpinene, veterani de război şi reprezentanţi ai partidelor politice au depus coroane de flori în dreptul monumentului ridicat în cinstea eroilor necunoscuţi ai neamului românesc.
Finalul manifestării a fost, aşa cum era de aşteptat, marcat prin defilarea gărzii de onoare a Unităţii de Jandarmi Câmpina.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co