Actualitate

Al doilea test este negativ pentru asistenta medicală din Ploiești confirmată cu COVID-19

O asistentă medicală de la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti a fost confirmată cu COVID-19, sâmbătă, la testarea rapidă, iar duminică seară, la testul trimis Institutul Matei Balş, rezultatul a fost negativ.
De la prima testare a asistentei din Ploiești, 45 de cadre medicale cu care asistenta a luat contact sunt în izolare.
Toate testele pentru coronavirus ale celor 45 de cadre medicale au ieşit negative.
Este vorba despre asistente, medici, îngrijitoare sau brancardieri, care au fost la serviciu în tura din noaptea de vineri spre sâmbătă, şi care au luat contact cu asistenta.
Sâmbătă a fost, așadar, o zi de foc la Spitalul Județean de Urgență Ploiești din cauza apariției primului caz confirmat de coronavirus. Apele s-au mai liniștit însă de duminică seară, când testul trimis la Institutul Matei Balș a arătat rezultatul negativ al asistentei.

Sâmbătă după-amiază, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a venit la Ploiești.
Câteva zeci de minute a durat vizita la Spitalul Județean de Urgență Ploiești, unde s-a interesat de situația declanșată de cazul pozitiv depistat la un cadru medical, dar și despre starea de sănătate a celor doi pacienți pozitivi la coronavirus transferați de la Brașov, la Ploiești, prin ordin direct al Centrului Național de Coordonare și Conducere a Intervenției.
Direcţia de Sănătate Publică Ploieşti a anunțat că va face o anchetă pentru a ţine sub control situaţia.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co