Imobiliare Valea Prahovei
Sanatate

Alertă în Prahova!

Este alertă în Prahova după ce Institutul Cantacuzino din București a confirmat, în cazul a trei persoane decedate, prezența virusului A H1, mai exact fiind vorba despre gripa porcină. Acestea au fost internate în Secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Ploiești cu insuficiență respiratorie. Este vorba despre o femeie și doi bărbati. Pentru un al patrulea caz, rezultatele au ieșit negative. În plus, au fost trimise probe pentru alte 4 suspiciuni de gripă porcină.

Sunt predispuse să se îmbolnăvească persoanele cu imunitate scăzută. Simptomele sunt febră 38 – 38,5 grade Celsius, tuse, oboseală, dureri de cap sau musculare, stare de vomă sau frisoane. De altfel, în secția interne a Spitalului Județean de Urgență Ploiești se internează pacienții cu afecțiuni respiratorii. Mare atenție, spun medicii.

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile a anunțat, astăzi, că numărul total de infecţii respiratorii acute la nivel naţional în săptămâna 8 – 14 februarie a fost de 91.244. În aceeași perioadă, s-au înregistrat 319 cazuri de gripă.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co