Actualitate

Anomaliile polițelor RCA

Au trecut doar câteva zile de când plafonarea tarifelor RCA a intrat în vigoare, iar șoferii se confruntă cu situații anormale. Asta deoarece asigurarea obligatorie pe 6 luni a ajuns să fie mult mai scumpă decât una pe un an.
În aceste condiții stabilite de autorități… Brokerii susțin că situația este unică în Europa, România rămând singura țară unde prețurile asigurărilor sunt stabilite prin lege.
Pentru persoanele fizice care dețin vehicule, autoturisme de teren sau autovehicule mixte cu masa maximă mai mică de 3,5 tone, tarifele maximale vor fi stabilite în funcție de capacitatea cilindrică și grupa de vârstă.
Prețurile polițelor RCA:
1.200 cmc. 547-997 lei
1.400-1.600 cmc. 629-1.166 lei
2.000 cmc. 1.095-3.087 lei
Transportatorii au protestat de multe ori în stradă, nemulțumiți de valoarea prea mare a tarifelor RCA. În septembrie au ajuns la un acord cu Autoritatea de Supraveghere Financiară, însă fără niciun folos. Asiguratorii RCA vor putea să stabilească și tarife mai mici decât cele indicate de Guvern, însă cei care vor practica prețuri mai mari decât cele admise vor risca o amendă chiar și de 50.000 de lei.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co