Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Atenție la scăldat

De când s-a dat startul distracției și oamenii au luat cu asalt piscinele sau ștrandurile din județ, zeci de prahoveni au ajuns la medic. Un număr mare de pacienți au dat iama la secția de oftalmologie a Spitalului Județean de Urgență Ploiești, din cauza conjunctivitei. Afecțiunea se tratatează de cele mai multe ori în ambulatoriu. Sunt și cazuri, ce-i drept rare, care necesită internare.

Conjunctivită se manifestă prin înroșirea și inflamarea membranelor care acoperă partea albă a ochiului și membranele interioare ale pleoapelor. Este, de cele mai multe ori, cauzată de un virus sau de o infecție bacteriană. Atenție însă, conjunctivitele virale și bacteriene sunt extrem de contagioase. Afecțiunea poate fi ușor răspândită prin spălarea precară a mâinilor sau prin împărțirea unui anumit obiect (spre exemplu un prosop) cu o persoană afectată. Tocmai de aceea este indicat ca persoanele să mearga la doctor imediat ce apar primele simptome.

De cele mai multe ori, oamenii se îmbolnăvesc la ștrand sau piscină. Cele mai frecvente simptome ale conjunctivitei sunt: înroșirea ochiului, secreții lacrimale galbene purulente, senzație de nisip în ochi sau lipirea pleoapelor dimineața la trezire din cauza secrețiilor care se usucă pe gene.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co