Actualitate

Coronavirus în Prahova: crește numărul amenzilor. Peste 600 într-o singură zi

Bilanțul COVID-19 în Prahova: 39 de persoane infectate cu noul coronavirus.
La nivelul județului, scade numărul celor aflați în izolare, dar crește numărul amenzilor.
Conform Prefecturii Prahova, în județ sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică 908 persoane aflate în auto-izolare la domiciliu.
Dintre acestea, 20 au intrat în evidența DSP în ultimele 24 de ore, iar 288 au ieșit de sub măsura izolării voluntare.
În carantină instituționalizată se află, în momentul de față, 668 de persoane în 14 unități de cazare de pe teritoriul Prahovei.
De la începutul epidemiei și până în prezent, dintre persoanele din județ diagnosticate cu noul coronavirus, 12 au fost declarate vindecate și au fost externate.
Echipe din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne au derulat o serie de acțiuni în vederea combaterii răspândirii COVID-19, dar și a descurajării faptelor de natură contravențională, înregistrate în acest context.
Verificările au vizat atât persoanele fizice, cât și o serie de agenți economici.
Numai într-o singură zi, luni, au fost controlate 400 locații din Prahova unde, până în momentul de față erau înregistrate în jur de 1100 de persoane aflate în auto-izolare. Au fost verificați și 50 de agenți economici. De asemenea, la nivelul județului au fost organizate și acțiuni de control în vederea verificării modului de respectare a prevederilor ordonanțelor militare în vigoare.
În urma acestor demersuri, a fost deschis un dosar de cercetare penală privind zădărnicirea combaterii bolilor și au fost aplicate 646 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 842.300 lei.
Majoritate amenzilor au fost date pentru încălcarea restricțiilor de circulație prevăzute în ordonanțele militare.
De la debutul epidemiei și până în prezent, lucrătorii MAI au deschis 72 de dosare de cercetare penală pentru 94 de persoane și au aplicat aproape 9100 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 12,5 milioane lei.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co