Actualitate

Din nou, despre taxa de poluare auto…

Problema achitării unei taxe de poluare revine în actualitate. Ministrul Mediului, Gratiela Gavrilescu, a anuntat că se lucrează la stabilirea unei taxe de poluare pentru mașinile cu normă de poluare mică și emisii mari de bioxid de carbon. Anul acesta, în România, au intrat aproximativ 350.000 de mașini cu norme de poluare între Euro 2 și Euro 4, comparativ cu 146.000 de mașini în 2016.
“La Ministerul Mediului, împreună cu Administrația Fondului de Mediu, ANAF, RAR, cu producătorii de autovehicule din România, cu toate asociațiile care sunt implicate în acest proces și, nu în ultimul rând, și cu societatea civilă, s-a constituit un grup de lucru în vederea calculului și gândirii corecte, nu așa cum s-a întâmplat în perioada precedentă, încât să găsim o metodă prin care mașinile care poluează, care au o normă de poluare mică și care au emisii de bioxid de carbon mari, să plătească o taxă de poluare”, a spus Grațiela Gavrilescu.
Conform ministrului Mediului, nu se poate avansa o dată de la care această taxă să intre în vigoare, dar în mod cert la stabilirea cuantumului acestei taxe se va ține cont de capacitatea cilindrică a autovehiculului, de norma de poluare și de emisiile de bioxid de carbon.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co