Actualitate

Icoane de un miliard de lei

Factură achitată din banii primăriei în valoare de un miliard de lei vechi, pentru două icoane de pe muntele Athos. Asta au găsit anchetatorii acasă la primarul din Florești, acuzat acum de abuz în serviciu, spălare de bani și evaziune fiscală. Eugen David a fost reținut aseară, alături de soția sa și alte patru persoane. Cei șase au fost aduși la audieri, în această dimineață, la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova.

Anchetatorii au încercat să descoasă ițele unei mașinării de făcut bani, bine pusă la punct. Ulciorul nu merge de multe ori la apă și ușor, ușor, neregulile au ieșit la iveală. De exemplu, contracte atribuite direct de către Eugen David unei firme care nici măcar nu are un angajat.

Cei care îl ajutau pe primar, spun anchetatorii, erau recompensați. Cum? Primeau de la Primărie ajutoare de urgență. Sunt 2073 de astfel de cazuri descoperite până acum.

Conform anchetatorilor, prejudiciul creat prin săvârșirea acestor infracțiuni este evaluat la aproximativ 6.500.000 de lei. De asemenea, sumele rulate prin circuitul fictiv și care constituie produsul infracțiunii de spălare a banilor se ridică la aproape 4.800.000 de lei.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co