Actualitate

În minivacanță

Deși este marcată în fiecare an, Ziua Muncii nu mai are aceeași însemnătate ca altădată. Acum de 1 mai oamenii ies la un gratar sau pleacă într-o minivacanță la munte sau la mare. Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Prahova anunță că judeţul Prahova este din nou o atracţie de top pentru turiştii care au rezervat deja în proporţie de peste 80% spaţiile de cazare, unele unităţi fiind complet ocupate.
“Majoritatea pachetelor speciale pentru această minivacanţă sunt de 2 şi 3 nopţi pornind de la 356 lei/persoană pentru un sejur de 3 nopţi cu cina barbeque inclusă de 1 mai la o vilă de 3 stele până la 630 lei/persoană pentru 3 nopţi de cazare cu mic dejun inclus la un hotel de 4 stele”
Ce fac ploieștenii de 1 mai?
Ziua muncii își are originile în America. În 1889, Congresul Internaţionalei Socialiste a decretat data de 1 mai drept Ziua Internaţională a Muncii, în memoria victimelor unei greve generale din Chicago ce avusese loc cu 17 ani în urmă. În România sărbătoarea a fost adusă un an mai târziu de regele Carol al II-lea, dar a luat amploare abia în era comunistă, când muncitorii erau obligați să le mulțumească “bravilor conducători”. Între timp, 1 Mai a devenit o sărbătoare a micilor şi a petrecerilor câmpeneşti.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co