Actualitate

Infractori specializați în… “pomană”

Polițiștii ploieșteni și cei ai Direcției de Operațiuni Speciale au dat de urma unui grup infracțional format din cinci persoane specializate pe comiterea unor furturi prin metodele cunoscute în branșă sub numele de pomana și electrica. Patru dintre acestea au fost prinse în flagrant după ce tocmai sustrăseseră aproximativ 17.000 de lei din locuința unei persoane din Ploiești, apoi oamenii legii au efectuat șapte percheziții în locații din municipiu și din Mizil, pentru depistarea și celei de-a cincea.
O clipă de neatenție din partea victimei le era suficientă.
Și așa dădeau lovitura. Altădată se prezentau ca fiind engajați Electrica sosiți pentru a le înapoia gazdelor un rest de la o factură calculată greșit. Suspecții ar fi produs în Prahova un prejudiciu estimat, în prezent, la peste 80.000 de lei. Dar există suspiciunea că au acționat și în municipiul București. Polițiștii au făcut câteva campanii de prevenire a unor astfel de fapte.
Doar victima păgubită de 17.000 de lei nu a ținut cont de recomandări și a fost furată, deși oamenii legii îi explicaseră, în trecut, riscurile la care se expune.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co