Actualitate

Locuitorii de pe Valea Slănicului, noi speranțe pentru rețeaua de distribuție a gazelor naturale

Noi speranțe pentru locuitorii de pe Valea Slănicului.

Bogdan Toader, președintele Consiliului Județean Prahova, a anunțat că în scurt timp va fi finalizată elaborarea studiului de fezabilitate pentru realizarea rețelei de distribuție a gazelor naturale pe Valea Slănicului.

Vestea este așteptată demult de câteva zeci de mii de locuitori din zonă, care speră ca promisiunea să devină, în sfârșit, realitate.

Bogdan Toader a precizat că, din această toamnă, după finalizarea documentației, se va putea lansa procedura de achiziție destinată proiectării și execuției rețelei de distribuție a gazelor naturale pentru comunele Aluniș, Bertea, Cocorăștii Mislii, Cosminele, Dumbrăvești, Ștefești, Vărbilău, Vîlcănești și orașul Slănic.

Bogdan Toader, Președintele Consiliului Județean Prahova

“Vorbim despre o rețea de distribuție de circa 306 kilometri, estimată conform ridicărilor topografice din toate cele nouă localități de pe Valea Slănicului.
Lucrările sunt finanțate în cadrul unui contract de asociere încheiat între Consiliul Județean Prahova și localitățile Aluniș, Bertea, Cocorăștii Mislii, Cosminele, Dumbrăvești, Ștefești, Vărbilău, Vîlcănești și orașul Slănic.
Contribuția financiară a CJ Prahova pentru realizarea studiului de fezabilitate destinat înființării rețelei de distribuție a gazelor naturale în cele nouă localități a fost aprobată în ședința ordinară din luna mai, respectiv suma de 790.000 de lei. Fiecare dintre cele nouă localități are contribuția proprie calculată în funcție de lungimea rețelei estimate de distribuție a gazelor naturale, în total fiind vorba despre 270.000 de lei”

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co