Imobiliare Valea Prahovei
Sport

Naționala fără magician

Naționala de fotbal a României a rămas fără un magician al balonului. La 37 de ani, Lucian Sânmărtean a decis să se retragă de la echipa națională … Personal sunt mulțumit cu ce am realizat și la echipa naționala, dar și la echipele de club unde am evoluat de-a lungul anilor. Se putea și mai rău. Am reușit să revin cu cariera pe ultima parte și, personal, sunt mulțumit de ce am realizat”, a declarat unul dintre cei mai talentați fotbaliști pe care i-a avut România.

Legat de perioada următoare, jucătorul a spus că va renunța complet la activitate dacă nu își va găsi un contract avantajos în Arabia Saudită. El știe că trebuie să adopte o hotărâre grea, tristă, dar această situație apare în viața oricărui fotbalist. Mijlocașul a evoluat, în tricoul național, doar în 21 de partide și a făcut parte din lotul României care a evoluat la Campionatul European din 2016.

,,Luci” a făcut un pas în spate o dată cu meciul amical România-Chile. Înaintea partidei de pe arena din Cluj, Federația Română de Fotbal i-a dedicat un moment special lui Sânmărtean. Acesta, însoțit de fiica sa, a intrat pe teren în ovațiile publicului și în aplauzele foștilor coechipieri, fiind alături de președintele FRF, Răzvan Burleanu, care i-a oferit un trofeu cu ocazia retragerii. Fostului internațional i-a revenit onoarea să dea și lovitura de începere iar Sânmărtean l-a lăsat pe copil să șuteze în minge după care s-a retras în tribune unde a urmărit victoria tricolorilor.

România a câștigat, 3-2, amicalul cu Chile, prin golurile lui Stancu, Stanciu și Băluță. A fost pentru prima oară când România s-a impus, pe stadionul clujean, după alte cinci partide fără succes. Echipa românilor va juca din nou la începutul lunii septembrie când va întâlni, în meci oficial, pe teren propriu, Armenia. Și o poate face cu un alt selecționer dacă antrenorul Christoph Daum și Federația ajung la un acord în privința rezilierii contracului.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co