Actualitate

Nu se cunoaște numărul real de cazuri de COVID-19. Poate fi de 20 de ori mai mare

Numărul real de cazuri de COVID-19 în țara noastră poate fi de 20 de ori mai mare decât cel pe care îl cunoaștem.

Profesorul Alexandru Rafila estimează că numărul real de îmbolnăviri cu noul coronavirus în România este probabil de 10, chiar de 20 de ori mai mare decât cel indicat de statisticile oficiale.

Cu alte cuvinte, persoanele asimptomatice reprezintă o proporție destul de însemnată în rândul celor care s-au îmbolnăvit de COVID-19.

De altfel, profesorul Rafila a repetat că o testare în masă a populației nu ar avea o relevanță epidemiologică prea mare.

Numărul îmbolnăvirilor de coronavirus în România a ajuns marți la 22.415.

În cazul în care nu s-ar găsi un vaccin împotriva coronavirusului, în decurs de câţiva ani populaţia s-ar imuniza natural, trecând prin îmbolnăvire, iar infecţia cu noul coronavirus se va comporta oarecum similar cu infecţia gripală, a explicat Alexandru Rafila.

Reprezentantul României la OMS a subliniat că ar fi important ca România să se alăture inițiativei europene pentru a „rezerva” din timp un eventual vaccin. 

Acest demers ar reprezenta o „rezervare” de 400 de milioane de doze de vaccin de la un producător european, iar lista ţărilor poate fi completată, fiecare ţară urmând să îşi plătească propria parte.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co