Actualitate

ONG-urile cer măsuri urgente pentru prevenirea violenței împotriva femeilor

Mai multe ONG-uri cer măsuri urgente pentru prevenirea violenței împotriva femeilor, după cazul Colo și cel al tinerei incendiate.

Organizațiile non profit s-au unit într-o rețea pentru prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor, prin care cer ministrului de Interne Marcel Vela să ia măsuri urgente pentru a combate acest fenoment.

Scrisoarea deschisă vine după ce o tânără de 17 ani a fost incendiată de un bărbat condamnat pe viață și eliberat condiționat, împotriva căruia fata făcuse plângere la poliție, și după cazul vloggerului Colo, după ce tânăra care l-a denunțat a primit amenințări.

ONG-urile cer atât responsabilizarea celor direct implicați în cazurile de violență, cât și campanii de educare a cetățenilor.

Rețeaua pentru prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor arată că una din 4 femei din România a fost agresată fizic sau sexual de partenerul său cel puțin o dată în viață și că în 2019, au avut loc aproximativ 25 000 de cazuri de loviri sau alte violenței în familie.

Reprezentanții ONG-urile mai explică faptul că mai mult de jumătate dintre români (55%) consideră violul justificat în anumite circumstanțe, ca de exemplu pe fondul consumului de alcool sau pentru că o femeie poartă „haine provocatoare”.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co