Actualitate

Plasmă donată de o prahoveancă vindecată de COVID-19 pentru tratarea altor pacienți

Este premieră în județul Prahova.

O fostă pacientă care a fost infectată cu noul coronavirus, după vindecare, a acceptat să doneze plasmă cu anticorpi Covid-19 pentru tratarea pacienților diagnosticați cu noul virus aflați în stare critică.

Astfel, Prahova se alătură centrelor deschise la nivel național care au demarat procedura de colectare a plasmei pentru tratarea pacienților infectați cu noul coronavirus.

Prima recoltare de plasmă de la donatoarea vindecată de Covid-19 a avut loc la Centrul de Transfuzie Sanguină Ploiești.

Femeia din Prahova, care poate fi considerată acum o eroină, a fost de acord cu recoltarea plasmei, chiar dacă a fost pentru prima dată când a ajuns la centru în calitate de donator.

Dr. Georgeta Hanganu, directorul Centrului de Transfuzie Sanguină Ploiești a explicat că, deși procedura este mai complicată, având în vedere că durează 45 de minute, oamenii care doresc să ajute și să salveze alte vieți trec peste acest inconvenient.

Donatoarea de plasmă vindecată de noul coronavirus s-a oferit, fără nicio reținere, să se prezinte la centru pentru recoltare, când a aflat că prin gestul său va salva alte vieți.

Plasma de la un donator vindecat COVID-19 se administrează doar pacienților critici infectați confirmați cu COVID-19, cu vârsta de cel putin 18 ani, care îndeplinesc o serie de criterii stabilite de Ministerul Sănătății, în cadrul unei proceduri speciale.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co