Sport

Ploieștiul avea cu ce se mândri

O fostă handbalistă a Ploieștiului face senzație la Campionatul European de handbal. Interul Marina Dmitrovic, ex-componentă a CSM-ului, este deja calificată cu naționala Serbiei în grupa principală a turneului găzduit de Suedia. Asta după ce a reușit victorii de prestigiu împotriva Spaniei și a țării gazdă. Golurile lui Dmitrovic, adevărate “trasoare” pentru porțile adverse, au adus aminte de reușitele din Liga Națională, de pe timpul când sârboaica juca la Ploiești.
Însă conducerea orașului nu a știut să aprecieze astfel de handbaliste, așa că acestea figurează în dreptul altor echipe și campionate. Dacă în primul meci a fost rezervă, Marina a intrat împotriva ibericelor, iar golurile sale au ajutat echipa să producă una dintre suprizele turneului scandinav. Dmitrovic are 31 de ani și evoluează acum în campionatul Ungariei.
“Meli”, cum îi spuneau colegele, a fost golghetera Ploieştiului sezonul trecut şi printre principalele marcatoare ale Ligii Naţionale. A reușit 175 de goluri pentru CSM Ploieşti și handbalista Serbiei fusese și principala marcatoare în debutul acestui sezon competiţional, evoluând şi în primul meci din Cupa EHF al echipei prahovene. Din cauza problemelor financiare ale clubului, jucătoarea a părăsit echipa înainte ca aceasta să fie exclusă din campionat.
O altă handbalistă care doar s-a pregătit la Ploiești face parte din naționala României. Extrema Aneta Pîrvuț-Udriștoiu a jucat, din postura de rezervă, în primul meci contra Norvegiei și este de așteptat să evolueze și impotriva Rusiei. Udriștoiu a părăsit Ploieștiul din aceleași motive și nu a mai stat să vadă cum echipa se distruge. Ambele sunt felicitate, pe siteurile de socializare, de foste colege precum Mihaela Tivadar și Daciana Balaban-Curtean.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co