Actualitate

Record după record

Alpinista din Brașov Dor Geta Popescu a atins ieri, ora locala 09.20, varful celui mai inalt vulcan din Australia si Oceania, Mount Giluwe, avand o inaltime de 4,367 de metri. Pentru Geta este al saselea din cei 7 vulcani cei mai inalti de pe fiecare continent ai Circuitului 7 Volcanos. Dor Geta Popescu in varsta de 13 ani devine, astfel, cea mai tanara alpinista din lume care incheie cu succes ascensiunea vulcanului din Republica Papua Noua Guinee.
Mount Giluwe este cel mai inalt vulcan din Pacific. Este unul stins care, in timpul ultimei perioade de activitate, a erupt sub gheata.
„Un munte unic, cu totul diferit de tot ce am făcut până acum! Cu un traseu de apropiere prin jungla în care îți croiești drum, prin vegetație, cu ajutorul macetei, cu un parcurs în gol alpin pe un sol îmbibat în apă și ocolind o mulțime de lacuri, ajungi în zona craterelor secundare, a crestelor de lavă dominate, din depărtare, de siluetele celor două vârfuri stâncoase. Urmează ultimii 400 metri diferență de nivel, cei mai frumoși, abrupți, stâncoși, solicitanți și cu bucuria reușitei abia stăpânită. Vârful este fantastic: 360 de grade de munți și podișuri, vârfuri peste 3500 metri ieșind din jungla care se întinde până la orizont. Da, înțeleg, știu: Giluwe este un munte mult dorit!” – a declarat Geta
La ora actuala, Dor Geta Popescu are cel mai bun palmares mondial in alpinismul feminin de altitudine sub 18 ani. A stabilit 8 recorduri mondiale de varsta. A facut 6 varfuri din circuitul 7 Volcanos si a escaladat 4 din cei 7 cei mai inalti munti din circuitul 7 Summits. A fost distinsa cu titlul “Alpinistul anului din România” in 2015 si in ultimii 3 ani a participat cu succes la 9 expeditii in munti inalti.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co