Politica

Registrul electoral a fost actualizat

Autoritatea Electorală Permanentă a emis un comunicat de presă cu numărul cetățenilor cu drept de vot. Astfel, numărul total al românilor cu drept de vot înscriși în Registrul electoral la data de 5 mai 2016 este de 18.274.891, cu 7.233 mai mulți față de ultima informare publică realizată de Autoritatea Electorală Permanentă pe această temă, în data de 5 aprilie 2016, când erau înregistrați 18.267.658 de alegători.
Diferențele apar ca urmare a operațiunilor curente efectuate de primari în Registrul electoral aferent unităților administrativ-teritoriale conduse de aceștia și a importului de date de la Direcția pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date.
Registrul electoral este structurat pe judeţe, municipii, oraşe, comune, pentru cetăţenii români cu domiciliul sau reședinţa în ţară. Persoanele autorizate să efectueze operaţiuni în Registrul electoral cuprinzând cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în ţară sunt primarii sau persoanele desemnate de către primari, prin dispoziţie, conform legii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co