Actualitate

„Salvaţi Castelul Brâncoveanu!”

„Salvaţi Castelul Brâncoveanu!”, „Noi nu facem istoria, istoria ne-a făcut pe noi!” Sunt doar două dintre mesajele celor aproximativ 20 de persoane care au protestat, astăzi, în centrul oraşului Breaza, în faţa castelului Brâncoveanu! Ei nu vor să fie dărâmată această clădire importantă, achiziţionată de la moştenitorii lui Brâncoveanu de o societate cu sediul în Bucureşti. Mai mult, castelul nu se află pe lista monumentelor istorice de patrimoniu.
Şi reprezentanţii Primăriei Breaza spun că administraţia locală îşi doreşte ca domeniul Brâncoveanu să intre pe lista monumentelor istorice de patrimoniu.
Castelul Brâncoveanu a fost construit în anul 1710 de Toma Cantacuzino şi reabilitat în 1843 de Gheorghe Bibescu. O bună vreme aici au locuit Martha Bibescu şi Anne de Noailles, născută Brâncoveanu. Ulterior, conacul a funcţionat ca spital TBC, apoi a devenit hotel. În anul 2000, castelul şi terenul aferent au fost retrocedate moştenitorilor de drept, care au vândut clădirea şi terenul unei societăţii private.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co