Actualitate

Se redeschide adăpostul de câini

În anul 2013 Primăria Câmpina a concesionat către o firmă privată adăpostul de câini de la Zorile. Alexandru Chirobocea, administratorul stabilimentului, a obţinut, la acea vreme, toate autorizaţiile necesare pentru funcţionarea acestuia, după ce, spune el, a făcut o serie de investiţii.

În urma scandalului apărut în luna iulie, când la adăpost au fost găsiţi câini fără viaţă şi în condiţii precare, Direcţia Sanitar Veterinară Prahova a dispus suspendarea temporară a activităţii, cu toate că în luna iunie a acestui an la adăpost se mai efectuse un control, aşa cum reiese dintr-un comunicat al Primăriei Câmpina. Administatorul adăpostului spune că oraşul Câmpina nu mai este acum împânzit de câini şi nici nu s-a mai ajuns în situaţii în care oamenii să fie muşcaţi de patrupede.

În acest moment la adăpost se fac lucrări de betonare a aleilor şi a padocurilor mici, se zugrăvesc clădirile anexe, se reparară şi se confecţionează coteţe şi se igienizeazăă întreaga zonă. Mai mult, administratorul adăpostului canin a reuşit să găsească şi un nou veterinar. De-a lungul celor trei ani în care societatea privată s-a ocupat de câinii maidanezi, la adăpost au fost adusi aproape 1000. Cu toate acestea, doar 40 de persoane au venit să adopte unul.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co