Actualitate

Subiecte Evaluarea Națională: apartenența la genul epic a unui text

Evaluarea Națională 2020 a început luni cu examenul la Limba și literatura română, prima probă scrisă a elevilor pentru admiterea la liceu.

La Subiectul I, elevii au avut de răspuns mai multor cerințe pe marginea unui text la prima vedere – “Zborul” de Sorin Titel.

La Subiectul I B, absolvenții de gimnaziu au avut de făcut o compunere de minimum 150 de cuvinte, în care să motiveze apartenența la genul epic a textului avut la primul punct.

Iar la ultimul subiect, elevii au avut de redactat o narațiune de 15-300 de cuvinte în care să prezinte o întâmplare petrecută în timpul unei activități preferate.

A doua probă are loc miercuri, 17 iunie, la matematică.

Rezultatele de la examenul de capacitate 2020 se afișează pe 22 iunie, iar a doua zi se pot depune contestații, potrivit metodologiei examenului de capacitate 2020.

Lucrările elevilor vor fi corectate de către doi profesori evaluatori care lucrează în săli separate, pe baza baremului elaborate în cadrul Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare. Profesorii nu provin din aceleaşi unităţi şcolare ca elevii arondati centrului de evaluare respectiv.

Vă reamintim, va exista și o sesiune specială pentru elevii care nu au putut participa la examene acum din cauza pandemiei de coronavirus, care au fost bolnavi sau care s-au aflat în izolare.

 

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co