Actualitate

2 ani de reparații la Podul Prieteniei Giurgiu – Ruse

Cetăţenii români care doresc să călătorească în Bulgaria, sunt informați de Ministerul Afacerilor Externe, că autoritățile bulgare demarează lucrări de reparații majore la Podul Prieteniei Giurgiu – Ruse, în partea bulgară. Lucrările vor demara miercuri, 10 iulie și vor dura 730 de zile, fără ca acest fapt să ducă la oprirea traficului rutier pe pod .
Într-o primă etapă a reparaţiilor, circulaţia rutieră pe pod va fi restricţionată pe sensul de intrare în Bulgaria şi, ulterior, pe sensul de ieşire din Bulgaria, pe direcţia către România.
Lucrările de reparaţie se vor efectua, pe timpul zilei, pe segmente rutiere de 400 de metri şi vor implica organizarea şi reglementarea temporară a circulaţiei rutiere pe pod, pe tronsonul rutier bulgar, pe o singură bandă, cu regim asigurat de accesibilitate alternativă a autovehiculelor şi de semnalizare prin sisteme de semafoare adaptive, indicatoare rutiere şi personal de dirijare.
Ministerul Afacerilor Externe le recomandă cetăţenilor români să conducă preventiv, cu viteză adecvată şi să achiziţioneze în timp util vinietele electronice pentru folosirea infrastructurii rutiere din Bulgaria, înainte de a intra pe teritoriul acestei țări, în conformitate cu legislaţia în vigoare.

În punctele de frontieră bulgare, funcţionează centre de colectare a sumelor de bani provenite din taxe, impozite sau amenzi de circulaţie aplicate pe teritoriul Republicii Bulgaria, care se fac venit la bugetul de stat bulgar. Cetăţenii români identificaţi de sistem ca datornici sunt obligaţi să îşi achite toate debitele către statul bulgar, plata efectuându-se numai cu card bancar.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co